Bio vlees van dieren met een ruimere leefomgeving

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor dierenwelzijn. Veel consumenten kiezen daarom voor vlees met een keurmerk. Scharrelvlees heeft meestal 1 of 2 sterren en is vlees van dieren die meer ruimte hebben en soms naar buiten mogen. Wil je een stapje verder gaan, dan kan je echter beter kiezen voor biologisch vlees. Bio vlees komt van dieren die een goed leven hebben gehad in een ruime leefomgeving. Doordat deze dieren veel minder stress hebben en rustig volwassen kunnen worden, is het vlees bovendien veel voller van smaak.

De voordelen van biologisch vlees

Bio vlees van biologische boeren komt van boerderijen waar kleinere hoeveelheden dieren worden gehouden. Ook leven de dieren niet te dicht op elkaar en wordt er meer rekening gehouden met hun natuurlijke gedrag. Zo willen dieren graag rondscharrelen in een natuurlijke omgeving en die kans krijgen ze dan ook. De stallen van bioboeren hebben bovendien ramen waardoor frisse lucht naar binnen komt en stro op de vloer. Koeien, kippen en varkens hebben meer ruimte om in hun eigen tempo te groeien, wat de smaak duidelijk ten goede komt. Uiteraard betaal je wat meer voor biologisch vlees dan voor gewoon vlees. Met de hogere opbrengst kan de boer echter beter voor zijn vee zorgen. Zo zijn de dieren niet de dupe van jouw stukje vlees.

Keurmerken voor vlees

Biologisch vlees heeft een groen keurmerk met sterretjes in de vorm van een blad. Bio vlees heeft bijna altijd 3 sterren en is geproduceerd met aandacht voor dierenwelzijn en respect voor de natuur. De dieren krijgen biologisch voer, dat helemaal natuurlijk is. Bij de verwerking van het vlees worden bovendien geen synthetische conserveringsmiddelen, smaak-, geur- en kleurstoffen gebruikt. De dieren mogen ten slotte geen pijnlijke ingrepen ondergaan en krijgen zo min mogelijk antibiotica. Kies je vlees met het Demeter-keurmerk of het EKO-keurmerk uit, dan wordt door de boer extra rekening gehouden met dierenwelzijn en natuur.

Verantwoord vlees van JP Puurvlees

Een van de slagers die het welzijn van dieren, duurzaamheid en de kwaliteit van vlees als uitgangspunt neemt is JP Puurvlees uit Nunspeet. Hier koop je je biologische vlees vers van de lokale slager. Mocht je niet in de buurt van Nunspeet wonen, dan kan je het vlees ook laten bezorgen. Bij deze biologische slagerij weet je precies van welke boeren het vlees afkomstig is en hoe er op deze bedrijven met de dieren wordt omgegaan.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Catering-tiel
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare