Makkelijk Bosbessenbrood | ik ben bakker
Easy Blueberry Bread is een snel brood gemaakt met verse bosbessen dat de perfecte manier is om je dag te beginnen of ervan te genieten als tussendoortje. Probeer mijn Bosbessen Koffie Taart voor nog een ontbijttraktatie boordevol bosbessen.
Bosbessenbrood
Dit bosbessenbrood is een snel brood, wat betekent dat het is gemaakt zonder gist. De ingrediënten zijn gemakkelijk door elkaar te mengen en direct klaar om te bakken. De baktijd is niet de snelste (80 minuten), maar de bereidingstijd is supersnel. Een sneetje van dit brood zou heerlijk zijn bij een kopje koffie in de ochtend, of zelfs als tussendoortje.
Ingrediënten Bosbessenbrood
Ingrediënten op kamertemperatuur: Ingrediënten op kamertemperatuur (boter en zure room) zijn hierbij belangrijk om klontjes te voorkomen. Het duurt 15-30 minuten voordat de boter op kamertemperatuur is.
Als je vergeten bent de boter eruit te halen, snijd de boter dan in kleinere stukjes. Laat het dan een paar minuten staan. Of plaats het stuk boter in een plastic zak met rits en druk het een beetje plat met een deegroller. Hierdoor kan de boter in 1-2 minuten op kamertemperatuur komen. (Verwarm de boter niet in de magnetron om hem zacht te maken.)
Bosbessen: Verse bosbessen zijn het lekkerst in dit recept. Bewaar ongeveer 1/4 kop om als topping te gebruiken voordat u het brood gaat bakken.
Hoe maak je bosbessenbrood?
Het is gemakkelijk om alle ingrediënten die je nodig hebt voor dit brood met elkaar te mengen. Het moeilijkste is wachten tot het brood gebakken is. Uiteindelijk duurde het ongeveer 80 minuten in de oven. Om het brood te maken, meng je eerst de suiker, boter, zure room en het ei.
Klop vervolgens in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de melk toe aan de afgeroomde ingrediënten. Begin en eindig met het bloemmengsel. Spatel er tot slot de bosbessen door en bewaar een paar voor de bovenkant.
Giet het beslag in een ingevette broodvorm (ik gebruikte een 8 1/2 x 4 1/2 pan). Bak op 375 ° F gedurende 1 uur en 20 minuten. Het brood is gaar wanneer een tandenstoker in het midden wordt gestoken en er een paar kruimels uit komen, maar geen nat beslag. Laat het brood een beetje afkoelen voordat je het aansnijdt en serveert.
Kan ik bevroren bosbessen gebruiken?
Ja. Hoewel ik het liefst verse bosbessen gebruik, kun je ook diepvriesbessen gebruiken. Als u bevroren bosbessen gebruikt, gooi ze dan met een beetje bloem voor alle doeleinden voordat u ze door het beslag vouwt. Dit zal helpen voorkomen dat de bessen naar de bodem van het brood zinken.
Hoe zorg je ervoor dat fruit niet wegzakt in snel brood?
Hoewel ik coating wel aanraad bevroren bessen in bloem hierboven, de waarheid is dat dit meer een hoopvolle methode is dan een wetenschappelijk bewezen methode. De echte bepalende factor in het al dan niet ziek worden van je bosbessen is de broodbeslag. Dit beslag houdt de bosbessen mooi vast en ze zinken niet als een anker.
Hoe smaakt bosbessenbrood?
Bosbessenbrood is enigszins dicht met een zachte kruimel. Het doet me denken aan een bosbessenmuffin. Ik heb genoten van een plakje ingesmeerd met boter, maar anderen genoten ervan zoals het is zonder topping. Als het een dag of twee heeft stilgestaan, doe het dan in de magnetron om het zachter te maken.
Hoe bewaar ik bosbessenbrood?
Easy Blueberry Bread kan op kamertemperatuur, in de koelkast of zelfs ingevroren worden bewaard. Wikkel het brood bij kamertemperatuur maximaal vijf dagen in plasticfolie. Als je het in de koelkast bewaart, gebruik dan een luchtdichte verpakking voor maximaal een week.
Om het brood in te vriezen, moet je ervoor zorgen dat je het volledig laat afkoelen. Wikkel de blueberry bready strak in aluminiumfolie of plastic diepvriesfolie en plaats deze in een stevige diepvrieszak. Als u liever geen folie rechtstreeks op uw brood gebruikt, wikkel het dan stevig in met bakpapier en doe dat in een afsluitbare plastic zak.
Vergeet niet om het te labelen met de datum. Brood is meestal twee tot drie maanden goed in de vriezer, maar daarna is het nog steeds veilig om te eten. Om brood te ontdooien, haalt u het uit de vriezer en legt u het op het aanrecht. Laat het op kamertemperatuur komen voordat je het uit de verpakking haalt; het zal op deze manier een deel van zijn vocht opnieuw opnemen.
Op zoek naar meer bosbessenrecepten?
Citroen Bosbessen Taart
Bosbessen Dump Cake
De beste bosbessen bagels
Bosbessenroomkaasrepen {Copycat Blueberry Jamboree}
Easy Blueberry Bread is een snel brood gemaakt met verse bosbessen dat de perfecte manier is om je dag te beginnen of ervan te genieten als tussendoortje.
Cursus:
Ontbijt, Bijgerecht, Snack
Keuken:
Amerikaans
trefwoord:
Bosbessenbrood
Porties: 8
calorieën: 273 kcal
:
-
¾
beker
(150g) kristalsuiker -
¼
beker
(½ stok, 57 g) boter,
kamertemperatuur -
½
beker
zure room,
kamertemperatuur -
1
groot
ei,
kamertemperatuur -
1½
kopjes
(187,5 g) bloem voor alle doeleinden -
2
theelepels
bakpoeder -
½
theelepel
koosjer zout -
½
beker
melk -
2
kopjes
verse bosbessen,
verdeeld
-
Verwarm de oven voor op 375 ° F en vet een 8½ x 4½-inch broodvorm in.
-
Voeg de suiker, boter, zure room en het ei toe in de kom van een standaardmixer met een peddelopzetstuk. Klop tot romig. (Je kunt ook een handmixer gebruiken.)
-
Klop in een aparte kom bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
-
Voeg afwisselend het bloemmengsel en de melk toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met het bloemmengsel.
-
Spatel er voorzichtig ongeveer 1¾ kopje bosbessen door en bewaar ¼ kopje voor de topping.
-
Giet het beslag in de voorbereide broodvorm en bedek met de achtergehouden bosbessen.
-
Bak gedurende 80 minuten*. (Zie opmerkingen) Het brood is gaar als een ingestoken tandenstoker er schoon uitkomt met een paar kruimels, maar zonder nat beslag.
-
Laat de cake afkoelen voordat je hem serveert.
Elke oven is anders, dus ik raad aan om te beginnen met controleren op 60 minuten. U kunt dit controleren door de pan (voorzichtig) te schudden en te kijken of het midden schudt. Je wilt niet dat het gaat wiebelen. Je kunt ook testen door een satéprikker of tandenstoker in het midden te steken. Als het wordt verwijderd met een nat beslag, is het niet klaar met bakken.
voldoen aan
Amanda Rettke
Amanda Rettke is de maker van I Am Baker en de bestsellerauteur van Surprise Inside Cakes: Amazing Cakes for Every Occasion – With a Little Something Extra Inside. In de loop van haar meer dan 15 jaar blogavontuur was ze te zien in en werkte ze samen met het Food Network, New York Times, LA Times, Country Living Magazine, People Magazine, Epicurious, Brides, Romantic Homes, life:beautiful, Publishers Weekly, The Daily Mail, Star Tribune, The Globe and Mail, DailyCandy, YumSugar, The Knot, The Kitchn en Parade, om er maar een paar te noemen.
creditSource link